Лучена яхния с кюфтета

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
13/03/2020
"Варени или печени - изборът е ваш, ние гарантираме, че и по двата начина са много вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 387
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - 1 голяма консерва
  • лук - 3 големи глави
  • олио - около 60 - 80 мл
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с останалите съставки и оставете в хладилника да отлежава, за да се овкуси.

През това време обелете и нарежете лука на полумесеци. Щом се позапържи, добавете малко сол и щипка захар. Залейте с пасираните домати и малко вода при нужда. Оставете да се вари.

От каймата оформете неголеми сочни кюфтенца и ги изпържете, като ги оваляте в малко брашно. Кюфтетата се подреждат в тава и се заливат със соса.

Запичат се кюфтетата със соса за около 10-15 минути в силна фурна.

Рецептата Лучена яхния с кюфтета е изпълнена!

Бележка: Пържените кюфтета могат да се пуснат в соса и яхнията с лук да се свари вместо да се пече.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар