Лучена яхния с кюфтета

Иван ЦанковИван ЦанковНовак
13/11/2013
"Варени или печени - изборът е ваш, ние гарантираме, че и по двата начина са много вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 757
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1 голяма консерва
  • лук - 3 големи глави
  • олио - около 60 - 80 мл
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с останалите съставки и оставете в хладилника да отлежава, за да се овкуси.

През това време обелете и нарежете лука на полумесеци. Щом се позапържи, добавете малко сол и щипка захар. Залейте с пасираните домати и малко вода при нужда. Оставете да се вари.

От каймата оформете неголеми кюфтенца и ги изпържете, като ги оваляте в малко брашно. Кюфтетата се подреждат в тава и се заливат със соса.

Запичат се за около 10-15 минути в силна фурна.

Изпържените кюфтета могат да се пуснат в соса и яхнията да се свари вместо да се пече.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар