ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бакла с ориз и кисело мляко

Бакла с ориз и кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k313k
Бакла с ориз и кисело мляко
02/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Ако сипете малко - е гарнитура, ако сипете повечко - леко вегетарианско ястие - а ако го изядете цялото - ние ще сме дискретни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата, нарязана на парченца, се задушава заедно със ситно нарязания чесън в мазнината.

Поръсва се с червения пипер, залива се с топла вода (да се покрие), посолява се и се вари на тих огън до омекване. Тогава се прибавя оризът.

Ястието се доварява, сваля се от огъня и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан копър.

Поднася се с киселото мляко, подлучено със счукания чесън.

Рейтинг

3.6
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка: