ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови Кюфтета»Моите оризови кюфтета с тиквички

Моите оризови кюфтета с тиквички

Моите оризови кюфтета с тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
28/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Чудни оризови кюфтенца с тиквички се получиха - искахте рецептата, даваме ви я"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • тиквички - 1 малка
  • лук - 1/2 глава настърган
  • сирене - 100 г натрошено
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. за потапяне
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият ориз се залива със студена подсолена вода 2 ч.ч. и се сварява до готовност. Отцежда се добре през сито.

Тиквичката се рендосва на едро ренде и се поръсва с малко сол. След 10-15 минути си пуска водата и също се отцежда.

В купа се смесват ориз, тиквичка, жълтък, натрошено сирене, настъргана половин глава лук, риган, може и с копър и любими подправки. Разбърква се гъста смес.

В плитка чиния се изсипва галета, в купа се разбива белтъка, а в тиган се загрява олио.

Оформят се средно големи оризови кюфтета, топим в белтък, овалват се в галета, пържим в загрято олио до златисто.

Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината. Сервираме топли с краставички. Добър апетит!

Моите оризови кюфтета с тиквички са много вкусни.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: