ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Черни миди с лук на тиган

Черни миди с лук на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8022k15k551
Черни миди с лук на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
27/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
34 мин.
Порции
1
"Черните миди с лук на тиган поднасяме с резенчета лимон за още по-разкошен вкус"

Необходими Продукти

  • чесън - 6 стръка пресен
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 30 г
  • миди - 500 г черни
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме мидите и изхвърляме тези от тях, които са счупени или с отворени черупки.

Слагаме ги в подходяща тенджера на силен огън с малко зехтин и дафинов лист, затваряме ги и ги разклащаме силно, за да се отворят всички - това отнема няколко минути.

Щом мидите изстинат, ги махаме от черупките им.

В голям тиган на умерена температура задушаваме нарязания на тънки полумесеци лук в зехтина и разтопеното масло, докато омекне.

След това добавяме накълцания пресен чесън и посоляваме.

След около 5 минути добавяме мидите и ги запържваме за малко.

Черните миди с лук на тиган поднасяме с резенчета лимон за още по-разкошен вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: