ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Плодов кейк с круши и ябълки

Плодов кейк с круши и ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k649
Плодов кейк с круши и ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
01/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Знаем, че ще ви е трудно да изчакате този плодов кейк да изстине, но опитайте - заслужава си"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 60 г меко
  • брашно - 100 г
  • ванилова захар - 8 г
  • пудра захар - за поръсваме
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Той страхотен кейк се приготвя много лесно, изключително нежен и вкусен е.

Затоплете фурната на 180 градуса. Пригответе си тава 27 см, намазнете и я набрашнете.

Ябълките и крушите трябва да се измият, обелят и нарежат на филийки. Подредете ги във формата на ветрило в тавата.

В купа разбийте захарта с яйцата, които не са били в хладилник известно време преди подготовката на плодовия кейк. Трябва да се получи бял, пухкав крем.

Сипете ваниловата захар и маслото, на няколко части сипете и брашното. Получената смес изсипете директно върху плодове.

Изпечете сладкиша с плодове за половин час или до готовност.

След като изстине, го посипете с пудра захар и сервирайте плодовия кейк с круши и ябълки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: