ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Пайове»Бутер пай с пресни боровинки

Бутер пай с пресни боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k909
Бутер пай с пресни боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
38 мин.
Порции
6
"Само една хапка от този бутер пай е напълно достатъчна, за да разберете каква вкусотия е това"

Необходими Продукти

  • боровинки - 125 г пресни + за украса
  • сладко от боровинки - 7 с.л. с връх
  • бутертесто - 520 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка за приготвянето на вкусния бутер пай е включването на фурната, за да бъде топла - включете я на 200 градуса.

Бутер тестото разделете на два тънки правоъгълника. Единият поставете в тава с хартия за печене. Краищата трябва да излизат навън.

Отгоре сложете малко боровинки, а после и слой от боровинковото сладко. Сложете втората бутер кора.

Намажете боровинковия пай със смес от вода и жълтък, отгоре поръсете със захар.

Сложете бутер пая с пресни боровинки в загрятата фурна и печете до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: