ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Пухкав старовремски тутманик

Пухкав старовремски тутманик

Пухкав старовремски тутманик
Снимка: Христинка Колева
03/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Превръщаме се в истински лакомници при вида на този пухкав тутманик"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете прясното мляко и разчупете маята в него. Добавете захарта и оставете да се активира.

В купа пресейте брашното, направете кладенче и чукнете в него яйцата, заделяйки 1 жълтък, маята, олиото, киселото мляко и солта.

Замесете тестото за пухкавия тутманик и го оставете да втаса в намазнена тава.

Смесете олиото и свинската мас, затоплете ги. Разточете готовото тесто на правоъгълна кора, намазнете и поръсете с предварително натрошеното сирене.

Навийте на руло и усучете тутманика, навийте на охлюв и подредете в кръгла тава 26 см.

Оставете да втаса още веднъж, намажете с разбит жълтък с малко олио и прясно мляко. Поръсете със сусам.

Печете пухкавия старовремски тутманик за 40 мин. на 170 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: