ezine.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Затворена пица Маргарита

Затворена пица Маргарита

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k713
Затворена пица Маргарита
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всички сядат около масата, защото не могат да устоят на затворената пица Маргарита, приготвена по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 20 прясна
  • брашно - 400 г
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 230 мл топла
  • за плънката
  • прошуто - 100 г
  • домати - 400 г почистени
  • моцарела - 300 г прясна
  • яйца - 4 бр.
  • босилек - 1 стрък пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От наличните съставки замесете еластично тесто за пица. Оставете за около 90 мин. да втаса.

През това време нарежете листенцата босилек, доматите обелете и наситнете, добавете към босилека заедно със сол и зехтин. Ще се получи вкусен доматен сос за пица.

Сложете в касерола на котлона да се сгъсти.

Готовото тесто разделете на четири топки и разточете всяка на тънка и кръгла кора с помощта на ръцете си.

Започнете сглобяването на пица Маргарита. Вземете първата кора, сложете от соса, отгоре с подредете парченца прошуто и моцарела, чукнете яйце и затворете пицата.

Процедирайте така с 4-те кори, за да се получа 4 затворени пици.

Затворената пица Маргарита се печете за около 25 мин. на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: