ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Картофени гнезда с коприва и яйца

Картофени гнезда с коприва и яйца

Картофени гнезда с коприва и яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Сервирайте още топли, топли тези картофени гнезда. Добър апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коприва се измива, бланшира се във вряща вода за 4-5 минути и се отцежда.

Смесва се с извара и пасираме на пюре.

Картофи се сваряват, обелени се рендосват на едро ренде. Поръсваме с подправки сол, чубрица и риган.

В тиган се загрява масло, да се разтопи, сипваме картофите, запържваме за кратко, да поемат аромата на маслото и сваляме от котлона.

Прибавете прясното мляко, пюрето от коприва и отново разбъркайте.

В намазано глинено гювече с масло сипете картофената смес и с лъжица оформете гнездо.

Чукнете едно яйце, поръсете щипка червен пипер и сол.

Печете в загрята фурна 180°C за 15-20 минути, да се забули яйцето.

Ако искате да е рохкаво, 15 минути стигат.

Сервираме картофеното гнездо с коприва и яйце топло с една люта чушка.

Добър апетит!

За по-голямо количество увеличете продуктите! подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: