Начин на приготвяне
За приготвянето на напуканите сладки шоколадът се разтапя заедно с маслото на водна баня.
Яйцата се разбиват с щипка сол и захар и към тях се налива разтопеният шоколад при непрекъснато бъркане, а след това се добавя и какаото.
Заедно с бакпулвера се пресява брашното и се сипва към шоколадовата смес, която се разбърква добре.
Съдът се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.
От тестото се оформят топчета, които се овалват в пудра захар и се редят на разстояние в голяма тава върху хартия за печене.
Шоколадовите сладки се печат на 180 °C за около 12 минути за всяка партида.
Поднесете напуканите шоколадови сладки като десерт на любимите хора.
Да ви е сладко!