ezine.bg»Рецепти»Млечни продукти и заместители»Домашен Кашкавал»Кашкавал от овче сирене с ароматни подправки

Кашкавал от овче сирене с ароматни подправки

Кашкавал от овче сирене с ароматни подправки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
05/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"По-вкусен от домашния кашкавал с подправки не сме опитвали, затова и ви даваме рецептата веднага"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете овчето мляко на водна баня, като го бъркате от време на време.

Щом се свари, добавете солта и го разбъркайте добре.

Оставете го да покъкри за няколко минути - сипете след това маята, а след минутка и лимонтозуто.

Продължете да бъркайте внимателно, за да стане на парцали и да се пресече хубаво.

Прехвърлете съдържанието в намокрен тензух върху друга голяма тенджера, за да се отцеди суроватката в нея.

Завържете краищата на тензуха и го оставете така, докато е още топъл.

Прехвърлете кашкавала още топъл в специално калъпче, за да се оформи добре, като едновременно с това поръсвайте при всяко прехвърляне с билки и лют червен пипер.

Оставете домашния кашкавал да престои един ден и тогава е готов за консумация.

Кашкавалът от овче сирене с ароматни подправки е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: