ezine.bg»Рецепти»Баница»Хачапури»Лесно грузинско хачапури

Лесно грузинско хачапури

Лесно грузинско хачапури
Снимка: Анелия Терзиева
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вече имате ли идеи с какво ще хапнете това хачапури?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо замесете меко тесто от едно яйце, солта, айряна със содата за хляб, брашното и захарта. Оставете готовото тесто да почине за 15-тина минути.

След това го разделете на 4 топки с еднаква големина.

Разточете топките. Смесете яйцето с едро настърганите сирене и кашкавал. Разпределете плънката върху разточените кори.

Всяка кора завийте като торбичка около пълнежа. Затворете старателно и разточете добре.

В сух тиган под капак запечете всяко хачапури до зачервяване.

Когато хачапурито е готово от едната страна, обърнете да се запече и от другата. Намажете готовите хачапури и от двете страни с масло.

Нарежете и поднесете за закуска.

Лесното грузинско хачапури е много вкусно, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: