Език с гъби

МирелаМирелаНовак
11/11/2013
Приготвяне75 мин.
Готвене65 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 319
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките езици се сваряват в подсолена вода и още докато са горещи, се обелват и нарязват на парченца. Гъбите се нарязват на филии и се задушават до готовност в 30 г масло.

Когато гъбите омекнат, ги овкусяваме със сол и черен пипер и заливаме с телешки бульон. Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.

По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.

Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар