Зеленчукова супа с кисело мляко

Ирина
Ирина
Новак
02/09/2009
"Когато обичате да похапвате вкусно, но държите и да е здравословно - това е вашето меню за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 212
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, обелете и нарежете всички зеленчуци по отделно.

В затопления бульон прибавете лука и морковите. Оставете да ври 5 минути и прибавете зеления фасул. След още 5 минути прибавете праза и граха. Отделете 100 мл. от приготвения бульон и оставете супата да се вари още 10 минути. Посолете на вкус и оставете на бавен огън.

Разбийте жълтъците, разредете ги с предварително отделения 100 мл. охладен бульон и прибавете киселото мляко. Свалете супата от огъня и добавете постепенно сместа, като не преставате да бъркате.

Настържете кората на лимона и нарежете джоджена на ситно. Сложете по малко от настърганата кора и джоджена на дъното на всяка чиния, сипете от супата.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар