ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран на фурна със зеле и ориз

Шаран на фурна със зеле и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Шаран на фурна със зеле и ориз
05/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Шаран на фурна е класика - не само за Никулден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит шаран се посолява и намазва с лимоновият сок.

Киселата зелка се нарязва на ивици и се запържва в олиото до омекване. Прибавя се ориза и 1ч. ч. гореща вода. Сместа се задушава до поемане на водата. Поръсва се с черен пипер и се изсипва в тавичка.

Отгоре се слага шарана, който се полива с разтопеното масло. Добавя се 1/2 ч. вода.

Пече се в умерено силна фурна.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: