Домашен квас за козунак

Домашен квас за козунак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приложете тази идея, когато приготвяте козунак с квас.

В подходяща касерола се поставя прясното мляко и се затопля до температура 35 градуса.

Прехвърля се в купичка и се размива маята до получаване на еднородна смес.

Прибавя се брашното до получаване на рядко тесто и се поръсва отгоре с брашно.

Оставя се да втаса сместа за кваса в помещение с постоянна температура от 25 - 30 градуса.

Посочената рецепта за домашен квас за козунаци е за количество от 600 г брашно. Ако желаете да направите двойна доза, удвоявате маята.

Използвайте кваса, за да приготвите неустоими козунаци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: