ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Испанско гаспачо с моркови, домати и чушка

Испанско гаспачо с моркови, домати и чушка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Испанско гаспачо с моркови, домати и чушка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Насладете се на екзотичните нотки на това малко нестандартно гаспачо"

Необходими Продукти

  • моркови - 270 грама
  • чушки - 60 грама зелена
  • лук - 25 грама бял
  • домати - 250 грама
  • зехтин - 50 мл + за поръсване
  • лимонов сок - 30 мл или на вкус
  • джинджифил - 2 см корен (обелен)
  • лед - 250 грама (натрошен)
  • вода - за разреждане (по желание)
  • сусамово олио - 1 лъжица
  • сусам - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е морковено гаспачо, много вкусна разновидност на стандартното гаспачо. Интересно е, не само защото основната съставка са морковите, но заради екзотичните нотки.

Любопитен факт е, че гаспачото може да се поднесе не само като студена супа, но и като напитка, сервирана в чаша.

За направата на испанското гаспачо с моркови, домати и чушка ви е необходим блендер или уред, който да смели много фино твърдите моркови, за да се получи гаспачо с гладка консистенция.

Обелете морковите и ги настържете.

Чушката, джинджифилът, лукът и доматите се нарязват и всички зеленчуци се слагат в каната на нутриблендера.

Добавете зехтина, лимоновия сок, сусамовото олио и овкусете със сол. Прибавете натрошения лед и смелете всичко до перфектно гладка смес.

Можете да разредите гаспачото с малко вода - особено, ако ще го сипвате в чаша за пиене.

Охладете и сервирайте, като поръсете гаспачото с малко зехтин и сусам.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: