ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Ягодово тирамису с нежен крем

Ягодово тирамису с нежен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1254042k160
Ягодово тирамису с нежен крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Обичаме дните, в които има такива десертни изкушения, на които с удоволствие да се отдадеш"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 грама
  • лимончело - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • савоярди - 10 грама
  • пудра захар - 3 с.л.
  • за лимоновия крем
  • лимонов сок - сока и кората на 1 лимон
  • захар - 3 с.лъжици
  • жълтъци - 2 броя
  • вода - 100 мл
  • нишесте - 30 грама
  • и още
  • пудра захар
  • ягоди - 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе лимоновия крем.

Налейте водата в малка тенджера и сипете вътре 3 лъжици захар, 30 грама нишесте, сока и кората от лимона. Чукнете два жълтъка и сложете на котлона.

Бъркайте непрекъснато до получаването на гъст крем. След това го махнете от огъня и оставете да се охлади.

В подходяща купа разбийте маскарпонето заедно с 3 лъжици пудра захар. Прибавете към него охладения крем и разбийте до хомогенност.

Сипете в купичка лимончелото и прясното мляко. Ягодите почистете и нарежете.

На дъното и стените на подходящ съд за приготвянето на тирамисуто наредете нарязани ягоди. Сипете от крема отгоре и заравнете.

Топнете бишкоти в млякото с лимончело за миг и подредете върху крема. Отгоре сипете останалия лимонов крем и украсете с ягоди.

Приберете десерта за няколко часа в хладилник, за да стегне.

Ягодовото тирамису с нежен крем е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: