Козуначено руло с лимонада

ГеновеваГеновева
Копирайтър
195
887
1k
58
2
04/05/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - около 550 г
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • лимонада - 100 мл
  • мая - 7 г суха /или 21 г жива/
  • захар - 125 г
  • лимонова есенция - 2 бр.
  • краве масло - 60 г
  • за плънката
  • орехи - 100 г
  • канела - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • локум - 1 кутия
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се сипва в дълбока тава. Към него добавяме яйцата, захарта, маята, киселото мляко, олиото и лимонадата. Объркваме меко козуначено тесто, което оставяме да втаса.

След като е втасало, го премесваме, като добавяме кравето масло постепенно. Разделяме на две нашето тесто. Едната половина я разделяме на три и разстиламе на дълги фитили.

В двете части слагаме от сместа с леко смлените орехи объркани с канела и захар. В третата част слагаме половината локум. И оплитаме трите фитила. Отгоре слагаме останалите парче локум за украса.

Другата половина от тестото го разстиламе с ръце внимателно. Поръсваме останалите орехи с канела и захар и хващаме двете половини и ги омотаваме леко.

Слагаме двете козуначени рула в тава върху хартия за печене, оставяме да втасат. Накрая намазваме с разбития жълтък двете рула и поръсваме със сусам.

Печем вкусния козунак в студена фурна първо на 150 градуса и след това увеличаваме на 180 градуса. Ако се запече бързо отгоре, може да го покриете с хартия за печене.

Проверявайте с клечка за зъби дали козуначеното руло с лимонада е изпечено.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар