Щрудел с круши

Велина Митрова
Велина Митрова
Новак
10/11/2013
"Намерихме страхотно приложение на крушите - сложихме ги в щрудел и резултатът е впечатляващ "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 560
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 250 градуса. В купа смесете стафидите и брендито и оставете на котлона да заври за около 1 мин. Оставете настрани след това

Стопете 1 лъжица масло в малък тиган, добавете галетата и разбърквайте енергично, докато галетата стане златиста. Пресипете в купа и оставете за по-късно. Почистете крушите и ги разрежете на четвъртинки, разрежете всяка четвъртинка на дебели парчета.

Отцедете стафидите, a останалата течност изхвърлете. Смесете ги с крушите и галетата, добавете захарта, орехите, канелата, солта и лимоновия сок в голяма купа. Разбъркайте добре. Разделете пълнежа на две равни части.

Стопете останалите 6 супени лъжици масло. Поставете хартия за печене на работната повърхност с дългата страна към вас. Поставете една кора за баница, напръскайте с разтопеното масло и една лъжица захар. Повторете същото с още 4 кори.

Разположете пълнежа във вид на дебела лента в центъра на кората. Сгънете късите страни на корите върху пълнежа. Завийте едната дълга страна и започнете навиването Навийте рулото леко, като за ориентир използвате хартията. Не навивайте твърде стегнато, понеже корите може да се разкъсат.

Сложете щрудела със страната на прищипването надолу върху хартия за печене. Отгоре намажете с масло и поръсете със захар. Повторете цялата процедура още веднъж, за да направите и втория щрудел.

С нож направете няколко малки дупки на повърхността. Печете 15 минути, докато щруделът стане златист. След печене го охладете в тавичката или на решетка за 40 минути преди да го разрязвате. Поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар