Миди по испански

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
12/10/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 550
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите добре с четка, поставяме ги в тенджера, заливаме с виното и водата, прибавяме ситно нарязания лук, магданоз, подправките и задушаваме, докато мидите се отворят.

Изваждаме ги, а бульона варим още малко, докато се поизпари. Посоляваме, сгъстяваме с брашното, размито с една лъжица студена вода, и варим, евентуално прибавяме още малко бяло вино.

Подреждаме мидите в блюдо и ги заливаме с приготвения сос.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар