ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Бял постен сос за риба

Бял постен сос за риба

Бял постен сос за риба
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • Основен сос
  • соево мляко - 150 милилитра
  • олио - 300 мл
  • лимонов сок - 30 мл (прясно изцеден)
  • чесън - 1 скилидка
  • естрагон - 2 щ.
  • девесил - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • още
  • черен пипер - 1 щ.
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте скилидката чесън и я прибавете към соевото мляко.

Загрейте млякото на водна баня, като е най-добре да следите температурата с кухненски термометър, за да не надвишава 37 градуса.

Прибавете естрагона, солта и девесила. Поддържайте температурата на млякото и започнете да наливате към него олиото, като разбърквате непрекъснато.

Процесът трае около 3 минути, като сместа трябва постепенно да се хомогенизира.

Когато това стане, налейте прясно изцедения лимонов сок. Разбъркайте енергично, този път за кратко.

Сосът за риба е готов - много сполучлив и ароматен.

Разделете основния сос на две части. Едната оставете така, а към другата добавете горчицата, сиропа от агаве, оцета, сол и пипер. Разбъркайте добре.

Пригответе рибата на тиган или фурна, поднесете в компания на тези два страхотни соса.

Белият постен сос за риба е готов.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: