Начин на приготвяне
Счукайте скилидката чесън и я прибавете към соевото мляко.
Загрейте млякото на водна баня, като е най-добре да следите температурата с кухненски термометър, за да не надвишава 37 градуса.
Прибавете естрагона, солта и девесила. Поддържайте температурата на млякото и започнете да наливате към него олиото, като разбърквате непрекъснато.
Процесът трае около 3 минути, като сместа трябва постепенно да се хомогенизира.
Когато това стане, налейте прясно изцедения лимонов сок. Разбъркайте енергично, този път за кратко.
Сосът за риба е готов - много сполучлив и ароматен.
Разделете основния сос на две части. Едната оставете така, а към другата добавете горчицата, сиропа от агаве, оцета, сол и пипер. Разбъркайте добре.
Пригответе рибата на тиган или фурна, поднесете в компания на тези два страхотни соса.
Белият постен сос за риба е готов.