ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана баница със сирене

Сиропирана баница със сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
771
3k
6k
453
4
Сиропирана баница със сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода поставяме маята и оставяме така за кратко време. В дълбока купа си пресяваме брашното, оформяме кладенче, в което изсипваме всичко за баницата.

Оформя се тесто, което трябва да е омесено добре. Разделяме го на 3 топки, не го оставяме да втаса.

Вземаме една от топките, точим на кора. Намазваме с помощта на четка с разтопеното масло. Ръсим от плънката, която е натрошено сирене.

Оформяме си стегнато руло, което усукваме малко и намазваме с олио. Нарязваме на кръгчета с дебелина около 2 см.

Всяко едно от тях нареждаме в намазана с олио тава или покрита с хартия за печене, като оставяме на разстояние едно от друго.

Сега вече оставяме да втаса на топло до двойното им увеличение.

След като е готова поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Ако се наложи, след 20-тата минута покриваме с хартия. Вадим и оставяме да изстине добре.

Приготвяме сиропа от водата и захарта. С топлия сироп заливаме сладката баница и веднага покриваме с кърпа, за да се задуши.

Сиропираната баница със сирене е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: