Меки великденски сладки

ЗориЗори
Експерт
125
608
486
56
2
01/05/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца613
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват предварително през сито.

Кафявата захар, мекото масло, яйцето, меда, канелата, ванилията и киселото мляко се разбъркват в купа хубаво.

Към тях се добавя лъжица по лъжица от сухите съставки, като се бърка с вилица. Когато тестото стане трудно за бъркане, се прехвърля върху силиконова подложка и се доизмесва с ръце.

Тестото трябва да е меко, лъскаво и еластично.

От тестото се късат малки парченца, оформят се на топчета и се прехвърлят в тавичка върху хартия за печене. Леко се притискат със зъбците на вилица, за да се оформи кръст на повърхността.

Изпичат се 180 градуса в средата на предварително загрята фурна до готовност (8-10 минути).

След като изстинат, сладките се съхраняват в кутия с капак, за да се запазят меки.

Меките великденски сладки са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар