Пухкав и ароматен козунак

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
263
714
346
65
6
30/04/2021
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Най-напред смесваме топлото мляко с разтопеното масло, меда и маята, разбъркваме добре и оставяме маята да се активира.

През това време разбиваме яйцата със захарта, към тях прибавяме предварително накиснатите стафиди в портокалов ликьор, лимоновата кора, ванилията и отново разбъркваме.

Към яйчената смес прибавяме сместа с маята и разбъркваме.

Накрая малко по малко започваме да прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто.

Намазваме тестото с мазнина и го оставяме на топло да втаса за около 45 минути.

С намазнени ръце доомесваме втасалото тесто.

Може да оформите козунака на плитка или да го завиете под формата на кръг.

Най-отгоре го намазваме с разбития жълтък с прясно мляко и поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 175°С за 25 минути.

Пухкавият и ароматен козунак е готов.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар