Екмек кадаиф

IlariaIlaria
Новак
586
354
33
757
Екмек кадаиф
09/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Опитайте се да му устоите, ако можете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се разстила в подходяща тавичка. Поръсва се равномерно със ситно натрошените ядки, канела и карамфил. Пече се на 180 градуса до златисто.

Жълтъците са разбиват със захарта, добавя се брашното и ванилията. Млякото се загрява на котлона до кипване и се отдръпва от огъня.

Оставя се съвсем за кратко, за да се охлади, след което се добавя на тънка струйка към жълтъчната смес. Продуктите се бъркат непрекъснато, за да не се пресекат.

Когато сместа се хомогенизира, се връща на котлона и се вари до сгъстяване. Водата се смесва със захарта и се загрява. Бърка се до пълното разтваряне на захарта.

Оставя се да кипне и се използва за сиропиране на турския сладкиш. Отгоре се залива с млечния крем. По желание екмек Кадаиф се украсява с ядки. Охлажда се сиропираният сладкиш преди поднасяне.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: