Пилешки паприкаш

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
07/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо и лука в тенджера, залейте с олиото и покрийте с вода. Задушете за 30-тина минути на умерен огън.

Разбийте брашното, вегетата и червения пипер в малко вода и кога месото омекне напълно, прибавете сместа.

Посолете и разбъркайте, а когато започне да ври, долейте още малко вода, ако паприкашът не е достатъчно рядък. Оставете ястието с пилешко да поври още малко, като от време на време разбърквате пилешката манджа.

Готовия пилешки паприкаш сервирайте със селска питка.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар