Пилешки паприкаш

ИларияИлария
Новак
578
176
33
715
07/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо и лука в тенджера, залейте с олиото и покрийте с вода. Задушете за 30-тина минути на умерен огън.

Разбийте брашното, вегетата и червения пипер в малко вода и кога месото омекне напълно, прибавете сместа.

Посолете и разбъркайте, а когато започне да ври, долейте още малко вода, ако паприкашът не е достатъчно рядък. Оставете ястието с пилешко да поври още малко, като от време на време разбърквате пилешката манджа.

Готовия пилешки паприкаш сервирайте със селска питка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар