Чомлек по овчарски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Чомлек по овчарски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Няма такава вкусотия като този селски чомлек"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 5 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 400 г
  • колбас - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 консерва
  • див чесън - сух
  • магданоз - сух
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - на вкус
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си картофите, лука и чесъна и почистваме морковите и двата вида чушки.

Картофите нарязваме на кубчета, морковите - на колелца, гъбите - на филийки, а лука, двата вида пипер и колбаса - на ситно.

Всичко поставяме в купа и овкусяваме със сол, черен, червен пипер и див чесън, като разбъркваме добре.

Подготвяме си месото, като нарязваме на малки късчета.

Вземаме си глинения гювеч, поставяме най-отдолу малко от маслото и изсипваме половината месо.

Върху месото изсипваме половината от останалите продукти, отново месо и накрая останалите зеленчуци.

Прибавяме консервата домати, поливаме с бялото вино и водата селския чомлек, нарязваме маслото и поставяме отгоре.

Затваряме с капака и поставяме чомлека по овчарски във фурната на 200 градуса и печем до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: