Кефал в сладко-кисел сос

BubolinaBubolinaНовак
06/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 096
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. кефала
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • олио - 1 ч.ч.
  • за соса
  • праз - 1 - 2 стръка
  • домати - 200 г консервирани½ буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 3 с.л. винен
  • захар - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства много добре. По повърхността ѝ се правят успоредни разрези. Овалва се в нишестето, като излишното се отстранява.

Рибата се изпържва в сгорещеното олио и се изважда и прибира на топло. В загрятата мазнина се запържва ситно нарязаният праз и скилидките чесън. Добавят се подправките. Изсипват се пасираните консервирани домати и сосът се вари около 5-6 минути до сгъстяване.

Рибата се слага в чиния за сервиране, полива се обилно със сос, по желание се поръсва с пресен магданоз и се поднася.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар