Картофен гювеч с праз

ДражаДражаНовак
05/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 681
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на резени. Празът се почиства и се нарязва та едро. Половината от олиото се загрява и в него празът се запържва до омекване.

Останалото олио се налива на дъното на глинен съд. Половината от картофите се нареждат на дъното на съда. Овкусяват се с пресован чесън и ситно нарязани копър и магданоз. Поръсват се със самардала.

Отгоре се покриват с омекналия праз, след което се подрежда още един ред картофи. В сух тиган се запичат изсушените чушки, натрошават се и се прибавят към останалите продукти.

Гювечето се залива със зеленчуковия бульон, който сме разтворили в около 700 мл топла вода. Ястието се пече около 60 минути на умерена фурна(180 градуса).

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
АНИ ГЕОРГИЕВА
АНИ ГЕОРГИЕВА
06.11.2013 21:51
нещо не ми се вярва,това което виждам на снимката/толкова надигнато/ и това с рецептата.
0
0