Крем брюле с тиква

Надя ИвановаНадя ИвановаНовак
05/11/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 378
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • сметана - 500 мл животинска, течна
  • яйца - 7 жълтъка
  • ванилиия - 1 бр.
  • захар - 450 г + още за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета, поръсете я с около 300 г захар и оставете да престои 1 нощ. След това се сварява в течността, която е отделила през това време. Отцедете и пасирайте.

Загрейте сметаната в тенджерка заедно с ванилията и останалата захар. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя на тънка струйка сметаната, след което и пюрираната тиква.

Готовата смес се разпределя във формички за брюле. Слагат се в подходяща тава, в която се налива вряла вода. Брюлето се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 50-тина минути. Охлажда се.

Кремът се поднася като всяка една порция се поръсва със захар и се карамелизира с горелка или във фурната, на грил програма.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
80092
80092
16.12.2013 17:53
какво е животинска сметана сладкарска или заквасена!
0
0