Мързелив пълнозърнест тутманик

Мързелив пълнозърнест тутманик
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
16/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа рзбийте яйцата до образуването на пяна. Актвирайте содата в киселото мляко и добавете към яйцата. Постепенно добавете и солта, чубрицата и полейте с шарлана.

Започнете да добавяте брашното на части, като постоянно бъркате.

Накрая добавете изварата. Тя е последна, за да не се раздроби прекалено много при разбиването на останалите продукти.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180-200 градуса и печете тутманика около 30-тина минути или докато получи хубав загар.

Топлия тутманик намажете с масло или шарлан, нарежете на парчета и поднесете.

Мързеливият пълнозърнест тутманик е идеален за закуска, а ако му добавите свежа салата е перфектен и за бърз обяд.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: