ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пържен свински дроб с царевично брашно

Пържен свински дроб с царевично брашно

15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Перфектното мезенце за любимата алкохолна напитка"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 грама черен
  • царевично брашно - 100 грама фино
  • черен пипер - по желание
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския черен дроб на тънки филийки, старателно ги измийте под студена течаща вода. Подсушете старателно и го поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте котлона на умерена температура и сложете тиган с олио.

Всяко парче черен дроб овалвайте в царевичното брашно. То е много по-добър избор за пържене на дроба, защото пшеничното изагаря много бързо и карантията ще придобие горчив вкус.

Изпържете дроба и поднесете топъл или студен - според вашите предпочитания.

Пърженият свински дроб с царевично брашно е много вкусен. Гарнитурата е по избор.

Може да поднесете и като мезе за бира или чаша вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: