Леки пълнени чушки с извара

Леки пълнени чушки с извара
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви45 мин.
Общо65 мин.
Порции3

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 големи
  • сусам - за поръсване
  • шарлан - за намазване
  • За пълнежа
  • домати - 1 брой
  • тиквички - 3 броя (вътрешната част)
  • извара - 3 пълни лъжици
  • яйца - 1 брой
  • маслини - 9 броя (Каламата)
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. фина (може 1 ч.л. много равна)
  • копър - няколко стръка
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • За соса
  • кисело мляко - 3 - 4 с.лъжици
  • хималайска сол
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре тиквичките и ги разрежете на две по дължина. Издълбайте с лъжица вътрешността им - само меката част със семките, не повече.

Подредете лодките от тиквички в тава, която предварително сте намазнили с шарлан. Настържете издълбаната част от тиквичките и ги оставете да се отцедят от водата.

Настържете и обеления домат, като премахнете люспата му.

Смесете го с вече отцедените тиквички и прибавете останалите съставки за плънката - наситнени маслини и копър, извара, яйце, хималайска сол, черен пипер и чубрица.

Разпределете плънката в половинките тиквички и поръсете със сусам.

Пригответе тава за печене и наредете вътре тиквичките. Сипете около 1 пръст вода вътре и печете тиквичките в загрята на 250 градуса фурна около 45 минути.

Докато пълнените тиквички се пекат, пригответе млечния сос. Смесете киселото мляко с малко сол и пресования чесън.

Полейте готовите тиквички с малко сос и по желание поднесете с млечна салата.

Леките пълнени чушки с извара са много вкусно ястие, опитайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: