ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аюрведа ориз басмати

Аюрведа ориз басмати

IlariaIlaria
Новак
597385331k
Аюрведа ориз басмати
06/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. зелени
  • масло - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • брашно от нахут - 2 с.л.
  • черен пипер - 4 бр. зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • кориандър - 2 ч.л. млян
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол
  • копър - пресен
  • за ориза
  • ориз - 150 г „Басмати”
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една рецепта за ориз с чушки от индийската кухня.

Чушките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на ситно. В подходящ съд се загряват 2 с.л. масло. Към него добавяме 2-3 с.л. кокос и брашното от нахут. Запържваме за 1-2 минути и добавяме чушките и подправките и запържваме в продължение на 3-4 минути.

Оризът се промива със студена вода, залива се с 2 ч.ч. вода и се кипва. Вари се 5 минути под похлупак след завирането на водата, след което съдът се оттегля от огъня и се оставя 15 минути да омекне. Слага се маслото и ситно нарязан пресен копър и се разбърква добре.

Преди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: