Аюрведа ориз басмати

ИларияИлария
Новак
578
183
33
720
06/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 868
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една рецепта за ориз с чушки от индийската кухня.

Чушките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на ситно. В подходящ съд се загряват 2 с.л. масло. Към него добавяме 2-3 с.л. кокос и брашното от нахут. Запържваме за 1-2 минути и добавяме чушките и подправките и запържваме в продължение на 3-4 минути.

Оризът се промива със студена вода, залива се с 2 ч.ч. вода и се кипва. Вари се 5 минути под похлупак след завирането на водата, след което съдът се оттегля от огъня и се оставя 15 минути да омекне. Слага се маслото и ситно нарязан пресен копър и се разбърква добре.

Преди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар