Норвежки хляб с ленено семе

Стефания ХагаадСтефания ХагаадНовак
04/11/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се накисват в гореща вода до омекване. В дълбок съд се смесват омекналите ядки, брашното, тестото и лененото семе.

Продуктите се размесват добре. Оформя се меко тесто, което се оставя на топло, за да втаса.

Тестото се оформя като хляб, прехвърля се в предварително намаслена тавичка. Норвежкия хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, около 35 -45 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар