Норвежки хляб с ленено семе

IlariaIlaria
Новак
582
327
33
797
Норвежки хляб с ленено семе
04/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви45 мин.
Общо70 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се накисват в гореща вода до омекване. В дълбок съд се смесват омекналите ядки, брашното, тестото и лененото семе.

Продуктите се размесват добре. Оформя се меко тесто, което се оставя на топло, за да втаса.

Тестото се оформя като хляб, прехвърля се в предварително намаслена тавичка. Норвежкия хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, около 35 -45 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: