Печено агнешко с плънка

ЛидияЛидия
Новак
3
11
48
13/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции16
"Наближаващите Великденски празници са един страхотен повод да приготвите печено агнешко месце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в подходяща купичка 2 лъжици червен пипер, 2-3 щипки черен пипер, 2-3 лъжички сол и 3 лъжици олио. Добавете ситно нарязаните джоджен и девесил, разбъркайте много добре.

С получената смес намажете обилно агнешкото месо отвсякъде, след което го сложете в достатъчно голяма тава.

Следва приготвянето на плънката. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете почистените и нарязаните гъби и агнешки дреболии. След това прибавете към тях морковите и лука, оставете да се задушават. Добавете около 400 мл вода, сол, червен пипер и измития ориз.

Разбърквайте плънката докато оризът усвои течността. Прибавете доматеното пюре, а накрая овкусете и с подправките - пресен джоджен и девесил, черен пипер.

Напълнете агнето и внимателно зашийте с конец. Сложете го в тавата и налейте около вода, която да достига почти догоре.

Покрийте тавата с фолио за печене и сложете в загрята на 180-200 градуса фурна. Печете агнето около 3-4 часа или до пълна готовност.

Разделете готовото агне на порции и поднесете със свежа зелена салата.

Печеното агнешко с плънка е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: