Бухти

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
23/01/2010
"Когато става дума за тези вкусни класически бухти, такова понятие, като твърде много, не съществува "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 973
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

Пресява се брашното, след което правим в средата кладенче и добавяме яйцата и киселото мляко, в което е сложена содата. Слагаме и другите продукти и с точилка разточваме тестото.

След като го разточим, оставяме го 10 минути да 'втаса'.

Най-накрая с остър нож си изрязваме парчета с различни форми и ги пържим в силно нагорещено олио.

Може да се поръси с пудра захар, или да се сервират с конфитюр.

Тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
23.55 лв.
Виж ››

Заложете на домашната храна, особено ако имате тиган с двойно дъно, който готви вместо вас. Удобен, практичен, лесен за съхранение.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Moipa
Moipa
13.02.2020 21:12
Страхотни са...децата полудяха когато ги опитаха...направих ги с форма на мини понички
0
0
Илияна Димова
Много ароматни са , когато пудрата захар за поръсване се смеси с ванилия
0
1
Илияна Димова
Изпържвам в не много горещо олио , защото в горещо олио отвътре остават леко не изпържени
4
0