Бухти
23/01/2010

отВилиНовак
"Когато става дума за тези вкусни класически бухти, такова понятие, като твърде много, не съществува "
- Приготвяне25 мин.
- Готвене15 мин.
- Общо40 мин.
- Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- кисело мляко - 1 кофичка
- захар - 3 с. л.
- олио - 3 с. л.
- оцет - 3 с. л.
- яйца - 1 бр.
- брашно - колкото поеме
- сол
- сода за хляб - 1 ч. л.
Начин на приготвяне
Пресява се брашното, след което правим в средата кладенче и добавяме яйцата и киселото мляко, в което е сложена содата. Слагаме и другите продукти и с точилка разточваме тестото.
След като го разточим, оставяме го 10 минути да 'втаса'.
Най-накрая с остър нож си изрязваме парчета с различни форми и ги пържим в силно нагорещено олио.
Може да се поръси с пудра захар, или да се сервират с конфитюр.подобни рецепти тук
След като го разточим, оставяме го 10 минути да 'втаса'.
Най-накрая с остър нож си изрязваме парчета с различни форми и ги пържим в силно нагорещено олио.
Може да се поръси с пудра захар, или да се сервират с конфитюр.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (12)

Много ароматни са , когато пудрата захар за поръсване се смеси с ванилия
0
1

Изпържвам в не много горещо олио , защото в горещо олио отвътре остават леко не изпържени
4
0

Въобще не е необходимо да се меси, още по-малко да се точи. Всичко се разбърква в една купа и се гребе с лъжица или малък черпак и се слага в тигана.
Със суха мая и прясно мляко стават още по-хубави- не са и така мазни.
Със суха мая и прясно мляко стават още по-хубави- не са и така мазни.
4
0