ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Филе от сьомга в бял сос

Филе от сьомга в бял сос

marcheva14marcheva14
Новак
43883k67
Филе от сьомга в бял сос
Снимка: marcheva14
1 / 2ВИДЕО
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Перфектната комбинация от вкусна риба и ароматен сос"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. парчета филе
  • краве масло - 40 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • вино - 70 мл бяло
  • готварска сметана - 200 мл
  • шалот - 1 глава
  • лимонова трева - 2 стръкчета
  • лимонов сок
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - смлян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът шалот и магданозът се нарязват на ситно.

В загрят дълбок тиган с масло и зехтин се добавя сьомгата и се поръсва с черен пипер и сол.

Рибата се пържи, докато хване и от двете страни златиста коричка.

В тигана се изсипват сметаната, виното, лимоновия сок, лимоновата трева и нарязания лук. Овкусяват се с подправките и се оставят за няколко минути.

Пържената риба се изважда, а сосът се оставя за още малко време, за да се сгъсти, като се поръсва през това време и с магданоз.

Филето от сьомга в бял сос е готово за сервиране.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: