Филе от сьомга в бял сос

marcheva14marcheva14
Новак
14
22
3k
5
28/04/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 бр. парчета филе
  • краве масло - 40 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • вино - 70 мл бяло
  • готварска сметана - 200 мл
  • шалот - 1 глава
  • лимонова трева - 2 стръкчета
  • лимонов сок
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - смлян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът шалот и магданозът се нарязват на ситно.

В загрят дълбок тиган с масло и зехтин се добавя сьомгата и се поръсва с черен пипер и сол.

Рибата се пържи, докато хване и от двете страни златиста коричка.

В тигана се изсипват сметаната, виното, лимоновия сок, лимоновата трева и нарязания лук. Овкусяват се с подправките и се оставят за няколко минути.

Пържената риба се изважда, а сосът се оставя за още малко време, за да се сгъсти, като се поръсва през това време и с магданоз.

Филето от сьомга в бял сос е готово за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар