ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Заешко с бакла по френска рецепта

Заешко с бакла по френска рецепта

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
66
228
1k
9
Заешко с бакла по френска рецепта
Снимка: Ivi Vacca
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Ако искате да направите едно наистина вкусно заешко месо, заложете на тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на подходящи парчета. Нарежете морковите и целината на филийки, смачакйте скилидките чесъна.

Измийте и почистете баклата, оставете я цяла. Ябълката и домата нарежете, розмарина и магданоза наситнете.

Сложете заешкото в тенджера под налягане. Залейте с виното и меда. Сипете зехтина и овкусете със солта и черния пипер.

Добавете към продуктите каперсите, маслините, ябълката, домата и морковите. Поръсете с нарязаните пресни билки и налейте водата. Внимателно разбъркайте всичко и накрая добавете баклата.

Гответе на средна степен на котлона, а когато сместа заври сложете капака и затворете тенджерата. Гответе задушения заек около час.

Поднесете с полента или картофено пюре.

Заешкото с бакла по френска рецепта е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: