ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Пита»Пудинг сладкиш с два вида крем

Пудинг сладкиш с два вида крем

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2701k3k5142
Пудинг сладкиш с два вида крем
Снимка: Мария Симова
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18
"Оставете диетите за след празниците - сега се насладете на този толкова вкусен пудинг сладкиш"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 250 грама
  • яйца - 5 броя
  • бакпулвер - 1 брой
  • захар - 250 грама
  • олио - 100 мл
  • какао - 2 лъжици
  • Първи крем
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 1 литър
  • пудинг - 2 броя ванилия (на Йоткер)
  • Втори крем
  • ванилия - 2 бр.
  • сметана - 500 грама заквасена
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите крема, първо разтворете двата пудинга в 100 мл мляко. Останалото мляко сипете в тенджера и сложете да заври на умерен огън заедно със захарта в него.

След като кипне млякото, добавете разтворения пудинг, като не спирате да бъркате. Щом се сгъсти свалете от котлона и оставете да се охлади. От време на време го разбърквайте, за да не се получи коричка отгоре.

Заемете се с приготвянето на тестото. Разбийте яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Щом получите хубав пухкав крем, налейте олиото и прясното. Добавете какаото и разбъркайте добре. Накрая прибавете и предварително пресятото и смесено с бакпулвера брашно.

Пригответе си правоъгълна тава и сложете хартия за печене. На дъното сипете какаовата смес, отгоре разпределете от пудинга (с лъжица, 1х1).

Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Междувременно разбийте сметаната, като добавите в нея ванилиите и пудрата захар.

Извадете сладкиша и щом се охлади го намажете със сметановия крем. Оставете да се охлади, нарежете и поднесете.

Пудинг сладкишът с два вида крем е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: