Еклери с крем Брюле

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
782601k102
Еклери с крем Брюле
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
09/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Каквото и да кажем за тези еклери с крем Брюле ще е малко, затова просто ги опитайте!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметана и мляко с лимонова кора. Изключете котлона, покрийте и оставете да се ароматизират 5 минути. Изсипете тази течност в предварително разбитите жълтъци и захар.

Върнете се в чиста тенджера и гответе бавно, разбърквайки с гумена шпатула, докато достигне 85°C.

Прецедете върху желатиновите листи предварително потопени във вода за 5 мин.

Разбъркайте всичко заедно с ръчен миксер и охладете върху купа с лед.

Най-добре е да държите крем Брюле за 1 нощ в хладилника, преди да го използвате.

Подготовка на еклери:

За пареното тесто сложете мляко, вода, ванилова захар, щипка сол и масло в тенджера, оставете за кратко да заври и свалете от котлона.

Добавете брашното и разбъркайте всичко с дървена лъжица или бъркалка за около 1 минута при непрекъснато бъркане. На дъното на тенджерка трябва да се образува бял слой.

Оставете тестото да се охлади за няколко минути.

Поставете тестото в купа и добавете 4 яйца едно по едно с помощта на миксера или кухненския робот. Разбъркайте тестото, докато заблести, след което е готово.

Поставете тестото в торбичка за тръби, застелете тава за печене с хартия за печене и шприцовайте ленти от тестото.

Поставете еклерите в предварително загрятата фурна и печете 25-30 минути, като през това време не отваряйте вратичката на фурната.

След изпичане извадете еклерите от формата или от тавата за печене и ги оставете да се охладят върху решетка. След това изрежете еклерите и напълнете крем Брюле в пош.

Поръсете пудра захар и се насладете на вкусните еклери.

Да вие сладко с тези перфектни еклери с крем Брюле !

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: