Ретро орехчета от едно време

Vesela SHVesela SH
Новак
27126
Ретро орехчета от едно време2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Върнете се години назад с вкуса на тези ретро орехчета"

Необходими продукти

  • брашно - 700 грама + оше за поръсване
  • захар - 1 ч.чаша
  • кисело мляко - 1 ч.чаша
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.лъжичка
  • масло - ½ ч.ч. (предварително разтопено)
  • яйца - 2 броя
  • За пълнежа
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 100 грама
  • орехи - 200 грама
  • бисквити - 100 грама обикновени
  • масло - 50 грама
  • ванилия - 1 брой
  • канела - 2 с.лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта в дълбока купа. Прибавете към тях разтопеното масло и разбъркайте до хубаво смесване на съставките.

Угасете содата в киселото мляко и когато шупне, също добавете в купата.

Сипете бакпулвера в брашното, след което постепенно го добавете към мокрите съставки. Когато вече започне да се сгъстява, извадете тестото на набрашнен плот и месете до хомогенизиране.

Увийте готовото тесто във фолио за свежо съхранение и го приберете в хладилник за около 30-тина минути.

Междувременно пригответе пълнежа за слепените сладки. Начупете бисквитите на малки парченца, а орехите смелете и счукайте.

Сипете прясното мляко да заври в тенджерка. Добавете захарта и щом се разтопи, свалете от огъня и прибавете ванилията с канелата, орехите и бисквитите. Разбъркайте добре ореховия крем и го оставете да се охлади.

Извадете охладеното тесто и късайте от него топченца, които са малко по-големи от лешник.

Вземете пресата за сладки и я сложете на котлона, намазнете и я загрейте. В гнездата ѝ слагайте по едно топче и затворете. Печете около 1-2 минути от всяка страна.

Махнете излишното тесто от изпечените орехчета, напълнете всяка половинка с крем и слепете сладките.

Ретро орехчетата от едно време са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: