Панирани чушки за постещи

НалиНали
Ентусиаст
92
418
213
12
1
07/04/2021
"Ако спазвате Великденските пости, ви предлагаме тази доста лесна рецепта панирани чушки, с която да разнообразите ястията си"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата178
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • капия - 8 бр.
  • олио - за пържене
  • За тестото
  • брашно - 20 с.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • за соса
  • зехтин - 3 с.л.
  • копър - щипка
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме семките и дръжката на кипията печем на фурна за 30 минути на 180 градуса.

Изваждаме от фурната слагаме в малка тенджера и захлупваме с капак, така се белят по-лесно.

Обелваме пипера и оставяме да изстине хубаво.

В една дълбока купа слагаме вода, сол и черен пипер, разбърквайки, добавяме брашното по една лъжица, докато сместа стане на каша.

В един тиган за пържене слагаме мазнина и чакаме да загрее.

Потапяме печения пипер вътре в сместа и пържим панираните чушки в горещо олио.

Сервираме панираните чушки за постещи топли със соса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Много обичам рецепти с чушки!
1
0