ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Тесто»Домашен хляб в плик за печене

Домашен хляб в плик за печене

Домашен хляб в плик за печене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
19/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Искаме всеки ден да усещаме аромата на току що изпечен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г София Мел класическо
  • мая - 5 г прясна или 2 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 130 мл топла /или по равно вода и мляко/
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ако ползвате прясна мая, я разтворете във вода, ако е суха, я изсипете в брашното.

Замесете тесто за хляб от наличните продукти и го оставете за 30 мин. да втаса. След оформете и поставет хляба в плик за печене.

Оствете го да втаса 30 мин. за предпочитане на 60-градусова фурна в вентилатор.

Изпечете домашното хлебче за 45 минути. Когато е готово, го извадете от плика и оставете да изстине.

Домашният хляб в плик за печене се получава около 450 г - пухкав и вкусен.

Може да приготвите и хляба в хлебопекарна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: