ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Люти чушлета магданозлии

Люти чушлета магданозлии

ЗорицаЗорица
Новак
76
234
4k
8
Люти чушлета магданозлии
Снимка: Зорица
1 / 2
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции10
"Щом видяхме рецептата за тази пикантна разядка, веднага решихме да приготвим и една домашна питка"

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 връзки
  • ябълков оцет - 100 мл
  • люти чушки - 600 грама
  • кафява захар - 1 с.лъжица
  • чесън - 10 скилидки
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушлета, но не премахвайте дръжките - с тях ще ги обръщате много по-лесно при печенето. Подсушете ги и ги изпечете от всички страни на предварително загрят грил тиган или скара.

Печените чушлета прехвърлете в найлоново пликче, за да се задушат и обелят хубаво. Оставете ги да престоят вътре 30-тина минути.

Междувременно пригответе маринатата. За целта сипете ябълковия оцет в дълбока купа. Добавете кафявата захар и солта, разбъркайте до пълно разтваряне на кристалчетата.

Прибавете едро нарязания чесън и скълцания магданоз (заедно с дръжките). Накрая сипете олиото и разбъркайте.

Скъсете дръжките на печените чушки, обелете ги и всяка една чушчица цепнете през средата с нож. Сложете ги в маринатата и разбъркайте внимателно.

Може да консумирайте веднага чушките или да ги приберете в хладилник, където може да ги съхранявате до 1 седмица.

Лютите чушлета магданозлии са страхотна разядка, опитайте ги!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: