Рибен сос с тахан

Мартина ВелаМартина ВелаНовак
03/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тахан - 5 - 6 с.л. сусамов /100 г/
  • лимон - 1 бр.сок
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцеждаме сока на 1 средно голям лимон. Добавяме тахана, чесъна и 1 щипка сол.

Наливаме 200 мл хладка вода и пасираме до получаването на еднородна смес.

Така приготвения сос е подходящ за всякакви видове риба. Може да се съхранява около 1 седмица в хладилник. По желание може да поръсите с малко пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар