Рибен сос с тахан

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
77
46
03/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тахан - 5 - 6 с.л. сусамов /100 г/
  • лимон - 1 бр.сок
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцеждаме сока на 1 средно голям лимон. Добавяме тахана, чесъна и 1 щипка сол.

Наливаме 200 мл хладка вода и пасираме до получаването на еднородна смес.

Така приготвения сос е подходящ за всякакви видове риба. Може да се съхранява около 1 седмица в хладилник. По желание може да поръсите с малко пресен магданоз.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар